Ruta de l’Aigua de Quart de Poblet, dissabte 14 d’bril

El matí del Dissabte 14 d’Abril, ens vam disposar a realitzar la Ruta de l’Aigua de Quart de Poblet, amb un grup bastant nombrós, comencem la Ruta en la Cisterna Àrab de Quart de Poblet.

Quart de Poblet, Ruta de l'aigua

Després ens dirigim a l’Assut del Repartiment, però abans i aprofitant que el recorregut passava per un refugi de la Guerra Civil assenyalat en la Ruta QdP 36/39 i sent el dia de la commemoració de la proclamació de la II República, el 14 d’Abril, es va procedir a donar informació de la Ruta QdP 36/39 de Quart de Poblet i de l’APP que té.

Ruta de l'Aigua, Ruta QdP 36/39 , Quart de PobletRuta QdP 36/39, RUta de l'Aigua, Quart de Poblet

 

 

 

 

 

Seguim fins a l’Assut del Repartiment, i parlem d’aqueixa gran obra d’infraestructura creada després de la Riuada del 57, que modifique el recorregut del Riu Túria, veient les séquies que el seu recorregut va ser modificat.

Ruta de l'Aigua, Quart de Poblet
Després ens dirigim al Centre d’Interpretació de la Naturalesa del Parc Fluvial del Túria de recent obertura i que gestiona la Fundació Limne, tant David i Dani ens van ensenyar les instal·lacions, amb diverses exposicions, i l’estany de tortugues exòtiques, ens van explicar que són tortugues que s’abandonen en el riu i resulta molt nociva per a les autòctones.

Ruta de l'Aigua, CIN Quart de Poblet
Ens vam detenir a esmorzar,  gaudint de les prades del riu i en acabar visitem l’Hort de l’Animeta, on ens van donar una explicació dels seus pròxims projectes, en arribar a la ribera del Túria, Dani de la Fundació Limne,  ens explica les espècies que ho habiten i ens van informar de l’APP que hi ha creada.

RUta de l'Aigua, Quart de Poblet
Vam recórrer el llit del riu i el parc que ho acompanya, i arribem fins al Pont antic del Riu, i vam conéixer les històries de ponteros i gancheros, continuem la visita i ens dirigim a la séquia de Mislata, on ens trobem el panell informatiu de la Fauna del Parc Fluvial, i acabem la ruta en el Molí de Vila.

Ens acomiadem donant les gràcies a tots/tes els i les participants de la Ruta de l’Aigua de Quart de Poblet.

QUart de Poblet, Ruta de l'Aigua

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari